Στις 20 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε, στην αίθουσα τελετών του δημαρχιακού μεγάρου, η επίσημη παρουσίαση του προγράμματος “ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (Βερολίνο-Αθήνα)” .

Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Γ. Αγγελόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Αθηναίων κυρίες Ν. Παπαχελά και Μ. Ηλιοπούλου και κ. Γ. Αποστολόπουλος, η Διευθύντρια Β’θμιας εκπαίδευσης Α Αθήνας κα Ι. Ψίνα και ο Διευθυντής Α’θμιας εκπαίδευσης κ. Τ. Παπαγεωργίου.

Επίσης, το παρόν έδωσαν Σχολικοί Σύμβουλοι Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Διευθυντές και Εκπαιδευτικοί σχολικών μονάδων του Δήμου Αθηναίων, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.

Ο κ. Γ. Αγγελόπουλος στην ομιλία του εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξη του Υπουργείου και των φορέων του (Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Δ/νσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης) προς το πρόγραμμα και δεσμεύτηκε ότι από τη μεριά τους θα καταβληθούν όλες οι δυνατές προσπάθειες για να επιτευχθούν οι στόχοι του.

Στην ομιλία της η Αντιδήμαρχος για το Παιδί, κα Μαρία Ηλιοπούλου, η οποία είναι υπεύθυνη για την υλοποίηση του προγράμματος, παρουσίασε τα κύρια σημεία του, τη φιλοσοφία, τους στόχους και επιδιώξεις, αλλά και τον τρόπο συμμετοχής των σχολείων/ εκπαιδευτικών στις δράσεις του. Διαβάστηκε επίσης και μέρος της επιστολής υποστήριξης από τον μόνιμο γενικό Γραμματέα για την Ευρώπη του Τμήματος για τον Πολιτισμό και την Ευρώπη της Γερουσίας του Βερολίνου, κ. Gerry Woop.

Από πλευράς Δήμου, επίσης παρουσιάσθηκε η συμμετοχή του στο δίκτυο C40 καθώς και στο δίκτυο των 100 Ανθεκτικών Πόλεων (100ResilientCities).

Τέλος, ο κάθε εταίρος του προγράμματος (Άνεμος Ανανέωσης, Respect for Greece, Independent Institute for Environmental Issues) αφού έκανε μία περιγραφή του φορέα, παρουσίασε και τον τρόπο συμμετοχής του στο πρόγραμμα.

Μπορείτε να δείτε εδώ την παρουσίαση των σχεδίων δράσης του Δήμου της Αθήνας.

Σχετικές φωτογραφίες:

2019-07-30T11:09:26+00:00